Klinisk behandlingsforskning

Nyhet: 2019-03-01

Forskare vid Sahlgrenska akademin deltar i projekt som fått bidrag inom klinisk behandlingsforskning. Ann Hellström, professor i pediatrisk oftalmologi med inriktning mot tillväxtfaktorer, är medsökande i ett projekt som ska genomföra en randomiserad kontrollerad multi-center interventionsstudie, med målsättning att bevara faktorer i cirkulerande blod väsentliga för normal utveckling hos extremt prematurfödda barn.

– Projektet heter less is more och syftar till att minska blodprovstagningsvolymerna hos våra allra minsta barn för att minska sjuklighet. David Ley, professor och neonatolog i Lund är koordinator och Lund således medelsförvaltare, kommenterar Ann Hellström

AV:

Sidansvarig: Carola Pfeiffer Mosesson|Sidan uppdaterades: 2012-02-02